De Landelijke Opschoondag is achter de rug en om er één groot feest van te maken stond deze dag in het teken van de Afvalbingo! 62 verenigingen met ruim 750 volwassen en 960 kinderen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot, Nederweert en Reusel – De Mierden lieten er geen gras over groeien en maakten afgelopen zaterdag 24 maart meer dan 1000 vuilniszakken met zwerfafval meester. Dat is een geweldig resultaat!

Gewapend met afvalknijpers, vuilniszakken en handschoenen was geen blikje, plastic flesje, sigarettenpeuk of snoeppapiertje meer veilig. Mede dankzij de fanatieke afvalhelden was Afvalbingo één groot succes! De winnende opschoonbrigades hebben de fantastische hoofdprijs gewonnen t.w.v. €500,- voor een leuke verenigingsactiviteit zoals bijvoorbeeld een buurtbarbecue.

Onsburo bedankt alle afvalhelden en opschoonbrigades voor hun inzet. Het zou een droom zijn als jullie volgend jaar weer meedoen!

Wat is de Afvalbingo?
De Afvalbingo is ontwikkeld in samenwerking met de gemeenten en daagt deelnemers uit om met elkaar de competitie aan te gaan. Tegelijk geeft het spel alle fanatiekelingen een positief gevoel over het opruimen van zwerfafval. Hoe gaaf zou het zijn als buren, vrienden, klasgenoten, ouderen, verenigingen en lokale ondernemers het schoonhouden van hun omgeving als een gezamenlijke missie gaan zien? En hoe tof zou het zijn als zij met elkaar besluiten om samen hun straat of buurt het hele jaar door zwerfafvalvrij te houden?

Afvalhelden
Kinderen worden ware afvalhelden en gaan met de bingokaart op pad. Wie alle verschillende soorten zwerfafval gevonden heeft, heeft ‘Bingo’ en wordt beloond met een coole verrassing. Daarnaast treffen de deelnemers een unieke bingocode aan op afvalzakken. Hiermee spelen zij mee voor de fantastische hoofdprijs t.w.v. € 500,- voor bijvoorbeeld een buurtfeest of -barbecue.

Meedoen met de Afvalbingo?
Herkent u zich als ware afvalheld of opschoonbrigade en wilt u ook uw straat en buurt zwerfafvalvrij houden? Stuur ons een e-mail voor meer informatie of meld u direct aan! teamschoon@onsburo.eu