Donderdag 30 mei is groep 6 van Basisschool De Zonnesteen in Bergeijk de strijd tegen zwerfafval aangegaan! Het voorkomen van zwerfafval is een belangrijk onderwerp en daarom heeft De Zonnesteen gebruik gemaakt van de gratis gastles ‘Zwerfafval mooi niet!’. De leerlingen hebben op een inspirerende en interactieve ontdekt hoe zij zwerfafval kunnen voorkomen en opruimen.

Aan de slag!
Na de interactieve les met informatie, korte filmpjes en een quiz was het tijd om naar buiten te gaan en het zwerfafval op te ruimen!  24 fanatieke afvalhelden lieten er geen gras over groeien en gingen de strijd aan! Gewapend met afvalknijpers, afvalkarren met vuilniszakken en handschoenen was geen blikje, plastic flesje, sigarettenpeuk of snoeppapiertje meer veilig!

Resultaten
Groep 6 met 24 leerlingen maakten in slechts 35 minuten ruim 600 stuks zwerfafval meester. Dat is een geweldig resultaat! Wat werd er allemaal gevonden? Tot verbazing opvallend veel sigarettenpeuken, plastic, drankflessen en drinkblikjes. Maar dat was niet alles, de leerlingen vonden ook een uitlaat, een tennisbal, een handschoen en veel stokjes van ijsjes.

Kinderen zijn ware afvalhelden!
Door de gastles ‘Zwerfafval mooi niet’, verzorgd door onsburo, worden leerlingen in slechts 90 minuten bewust gemaakt over het belang om zwerfafval op te ruimen en te voorkomen. Dit resulteert dat alle leerlingen ware afvalhelden worden!

Tegelijk geeft de gastles alle fanatiekelingen een positief gevoel over het opruimen van zwerfafval. Hoe gaaf zou het zijn als buren, vrienden, klasgenoten, ouderen, verenigingen en lokale ondernemers het schoonhouden van hun omgeving als een gezamenlijke missie gaan zien? En hoe tof zou het zijn als zij met elkaar besluiten om samen hun straat of buurt het hele jaar door zwerfafvalvrij te houden? Heb je ideeën en wil je de omgeving schoon maken of houden? Stuur dan een mail naar teamschoon@onsburo.eu

Gebruik maken van de gratis gastles?
De gastles ‘Zwerfafval mooi niet’ wordt geheel gratis aangeboden door de gemeente Bergeijk en verzorgd door onsburo. Ben je geïnteresseerd en wil je komend schooljaar gebruikmaken van de gratis gastles? Stuur dan een e-mail naar: teamschoon@onsburo.eu

"Het enthousiasme van de kinderen zorgt elke keer weer voor mooie resultaten".