Voedselverspilling tegengaan en gezonde voeding stimuleren! Gemeente Laarbeek maakt er werk van; en onsburo ook! Samen met GGD Zuidoost-Brabant hebben we het veelbelovende concept ‘LOVE food company’ ontwikkeld. Daarmee doen we mee aan Dragon’s Den Laarbeek. Uit 54 pitches is ons concept genomineerd als een van de 10 meest veelbelovende ideeën om Laarbeek duurzamer te maken.

LOVE food company
De ‘Laarbeekse Over Verse Excellent food company’ oftewel ‘LOVE food company’ gaat de buitenbeentjes in groente en fruit verwerken tot gezonde producten voor scholen en sportkantines. Deze buitenbeentjes, zoals bijvoorbeeld kromkommers, bevatten waardevolle voedingsstoffen maar zijn om een andere reden afgekeurd om via de gangbare kanalen verkocht te worden. Te dik, te lang, te klein, aparte vorm, verkeerde kleur. Het zijn maar enkele redenen waarom voedzame producten toch niet op ons bord verschijnen. Eeuwig zonde!

Finale 21 juni
De 10 genomineerden staan op 21 juni in de finale van Dragon’s Den Laarbeek in het dorpshuis in Lieshout. De gemeente heeft maar liefst 150.000 euro gereserveerd voor de uitrol van de winnende, meest duurzame ideeën. onsburo en GGD Zuidoost-Brabant gaan dan de strijd aan met de andere finalisten onder het motte: Laarbeek duurzamer èn gezonder!

"Uit 54 duurzame ideeën genomineerd tot 1 van de 10 meestbelovende. Op naar de finale!"

nieuwsNieuwe website

nieuwsNieuwe website

Wij blijven onszelf, maar in een nieuw jasje!

nieuwsOns inzamelvoertuig getoond op KempenTech

nieuwsOns inzamelvoertuig getoond op KempenTech

Low tech innovatie maakt het verschil

nieuwsSchillenboer 2.0

nieuwsSchillenboer 2.0

Grondstoffenfiets in Waalre realiteit