Kempische bedrijven presenteerden zich 19 en 20 mei 2017 tijdens KempenTech op het Kempisch Bedrijvenpark te Hapert. Technologie is groot in de Kempen. En dat was te zien! High tech ontwikkelingen, low tech innovaties, nieuwe machines en slimme systemen werden hier tentoongesteld. Samen met Hapert Aanhangwagens presenteerde onsburo hier het speciaal voor de Eerselse afvalproef ontworpen inzamelvoertuig.

Low tech innovatie maakt het verschil
Een nieuw voertuig om het huishoudelijkafval aan straat op te halen; duurzaam, ergonomisch verantwoord, met de mogelijkheid om 7 afvalstromen 2 maal per week op te halen. Zo iets bestond nog niet. Daarom heeft onsburo samen met Hapert Aanhangwagens een nieuw inzamelvoertuig ontwikkeld. Het prototype rijdt nu door de proefwijken Molenakkers en de Mortel in Eersel. Met succes! De hoeveelheid restafval per inwoner per jaar is van 52 kg naar 12 kg gedaald, bewoners hebben minder last van stinkend afval, het voertuig is stil en schoon (in tegenstelling tot de traditionele  zware diesel vrachtwagens) en inzamelaars Jim en Hans van de WVK-groep (Werkvoorziening Kempen) hebben het enorm naar hun zin. Zo maken we met low tech innovatie het verschil!

Inzamelproef Eersel
onsburo heeft een droom: een circulaire economie, in Brabant, in Nederland en uiteindelijk in de hele wereld. De materiaaltransitie is daar een onderdeel van. In samenwerking met de provincie Noord-Brabant zijn we onder andere in de Eerselse wijken Molenakkers en de Mortel een inzamelproef huishoudelijk afval gestart. Daar worden nu 2 maal per week 7 verschillende soorten grondstoffen (afval) opgehaald met een speciaal ontwikkeld inzamelvoertuig.

KempenTech en Dutch Technology Week 
KempenTech maakt onderdeel uit van de Dutch Technology Week (15 t/m 20 mei 2017). De meest wonderlijke en innovatieve technologie wordt tijdens deze week getoond. De slimme maakindustrie in de Brabantse Kempen laat hiermee de grote bijdrage zien die zij levert aan de hightechindustrie in Nederland.

 

"We behalen enorm goede resultaten met de afvalproef en het nieuwe inzamelvoertuig. Deze kennis delen we graag zodat uiteindelijk de hele wereld circulair wordt."

nieuwsNieuwe website

nieuwsNieuwe website

Wij blijven onszelf, maar in een nieuw jasje!

nieuwsVrijwilligers Meierijstad in het zonnetje

nieuwsVrijwilligers Meierijstad in het zonnetje

Bedankmiddag voor zwerfafval rapers

nieuwsSchillenboer 2.0

nieuwsSchillenboer 2.0

Grondstoffenfiets in Waalre realiteit