Met een bingokaart gaan kinderen op pad om zoveel en verschillende soorten zwerfafval te zoeken. Plastic, blik, peuken; het is allemaal af te vinken op de afvalbingokaart. Een volle kaart is goed voor een klein presentje.

Verenigingen en scholen kunnen deelnemen met een unieke bingocode op afvalzakken waarmee ze kans maken op de hoofdprijs: een buurtbarbecue ter waarde van €500.

Maar iedereen wint een schone buurt!

Landelijke Opschoondag
In 2016 en 2017 was afvalbingo een groot succes tijdens de Landelijke Opschoondag! Ruim 50 verenigingen en scholen in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Reusel-De Mierden, Eersel, Oirschot, Heeze-Leende en Schijndel deden mee met de afvalbingo tijdens de Landelijke Opschoondag.

Waarom afvalbingo?
Afvalbingo maakt opruimen leuk en spannend. Op en speelse manier zorgt afvalbingo voor een competitie met mooie prijzen.

 

Infographic afvalbingo
Infographic afvalbingo

 

Voor wie?
Afvalbingo is op ieder moment van het jaar in te zetten. Gemeenten kunnen afvalbingo inzetten in het kader van de zwerafvalvergoeding. Zo kunnen ze scholen en verenigingen faciliteren.

Maar scholen en verenigingen kunnen ook zelf afvalbingo inzetten om op een speelse manier zwerafval aan te pakken.

Afvalbingo aanschaffen
We begeleiden de afvalbingo van begin tot eind: van de werving van de verenigingen tot aan de ontwikkeling en distributie van materialen (bingokaarten, prijzen, etc). En van het ontwikkelen van communicatiemiddelen om de actie in de kijker te zetten tot aan de prijsuitreiking.

Iedereen wint een schone buurt!

meer info? ga eens kletsen met:
ons Rijo

Bedank de ZAP’per

Bedank de ZAP’per

Vrijwillige zwerafval ruimers worden in het zonnetje gezet op een speciale bedank-dag.

Carna(f)val

Carna(f)val

Op een carnavaleske manier integreren we in de carnavalsoptochten en beïnvloeden we feestvierders onbewust over hun afval.

Kroonringen

Kroonringen

Kroonringen ter voorkoming zwerfafval in gemeente Waalre.