Projectweken op scholen zijn altijd een groot succes! Niet alleen hebben we in het eerste deel van 2017 aan ruim 60 klassen gastles gegeven in Brabant en Limburg, de kinderen zijn ook razend enthousiast! Ze beseffen zich hoe ernstig de zwerfafval problematiek is en willen er graag iets aan doen.

Voorkomen is beter dan genezen
Zwerfafval is een grote ergernis en zeer schadelijk voor natuur en milieu. Opruimen van zwerfafval is een kostbare en tijdrovende activiteit. Voorkomen is dus beter dan genezen. Waar beter te beginnen met voorlichten dan bij jonge kinderen?

Voor wie?
Gastlessen basisonderwijs worden gegeven aan de klassen 3 t/m 8. Afhankelijk van de klas en het niveau wordt de gastles aangepast. Scholen kunnen direct bij onsburo de gastlessen afnemen. Veelal worden de gastlessen door gemeenten aangeboden aan hun scholen. Gemeenten kunnen de gastlessen zwerfafval verantwoorden bij de zwerfafvalvergoeding.

Alleen gastles
Het is ook mogelijk om alleen gebruik te maken van module 1, de gastles. Zie hiervoor onze andere projecten of neem contact met ons op.

"Kinderen zijn altijd razend enthousiast als het gaat om zwerfafval!"

meer info? ga eens kletsen met:
ons Wendy

Gastlessen zwerfafval basisonderwijs

Gastlessen zwerfafval basisonderwijs

Jong geleerd is oud gedaan: kinderen leren over zwerfafval

Projectweek zwerfafval voortgezet onderwijs

Projectweek zwerfafval voortgezet onderwijs

Leerlingen voorgezetonderwijs onderzoeken en leren over zwerfafval en de gevolgen voor de leefomgeving

Afvalbingo

Afvalbingo

Met bingokaart in de hand zwerfafval zoeken en prijzen winnen!