ons Erik

Ik heb drie grote passies in mijn leven: muziek, natuur en gedrag. In mijn werk als adviseur bij onsburo ben ik dagelijks bezig met de laatste twee: hoe kunnen we menselijk gedrag veranderen zodat we winst voor het milieu kunnen behalen? Zet daarbij mijn favoriete 90’s bands op en het plaatje is compleet!

Ik ondersteun gemeentes vanuit mijn achtergrond in de gedragspsychologie. Meer dan 90% van wat mensen beweegt verloopt onbewust. Acties en campagnes die oproepen tot meer milieubewust gedrag, zijn echter vaak gericht op dat kleine percentage bewuste informatieverwerking, en hebben dus ook maar weinig effect. Kleine aanpassingen in de omgeving of communicatie kunnen al totaal ander gedrag uitlokken. Dat is mijn speelveld en daar krijg ik ontzettend veel energie van.

Mijn bijdrage aan ons hechte team is een mix van creativiteit, kennis en een kritische, onderzoekende houding. En natuurlijk een gezonde dosis humor.

Buiten mijn werk hoef ik me ook zeker niet te vervelen: lezen, gitaar spelen, koken, uitgaan, hardlopen, fietsen, series & films kijken, gamen, gezelschapspellen, speciaalbierproeverijen, … Ik kom mijn tijd wel door.

Gastlessen zwerfafval basisonderwijs

Gastlessen zwerfafval basisonderwijs

Jong geleerd is oud gedaan: kinderen leren over zwerfafval

Kennismiddag zwerfafval

Kennismiddag zwerfafval

Kruisbestuiving zwerfafval aanpak gemeenten

Projectweek zwerfafval voortgezet onderwijs

Projectweek zwerfafval voortgezet onderwijs

Leerlingen voorgezetonderwijs onderzoeken en leren over zwerfafval en de gevolgen voor de leefomgeving