Met een feestelijke opening is afgelopen donderdag 10 augustus de nieuwe picknicktafel bij de jeu-de-boulesbaan aan de Denestraat in Reusel onthuld. Wethouder milieu, Cees van de Ven, verklaarde de nieuwe tafel officieel voor ‘geopend’. “Het initiatief wordt door de gemeente zeer gewaardeerd. Buurtvereniging RoDeHo maakt van het opruimen van zwerfafval een gezamenlijke verantwoordelijkheid waarvoor we hen dankbaar zijn,” aldus Cees. “Ik nodig graag andere buurtverenigingen uit om ook een buurt te adopteren. Op naar een schone gemeente, samen!” Met een heerlijke lunch werd vervolgens de tafel meteen in gebruik genomen.

De picknicktafel is door de gemeente ter beschikking gesteld aan buurtvereniging RoDeHo. Onder leiding van Piet Michiels (lid) en Arie van de Hout (voorzitter), heeft RoDeHo de afgelopen jaren veel vrijwilligers en andere buurtverenigingen begeleid en ondersteund met zwerfafval-rapen. Zij leveren daarmee een waardevolle bijdrage aan de leefbaarheid van de gemeente. RoDeHo is ieder jaar prominent aanwezig bij de ‘Landelijke Opschoondag’, waarbij zij de straat op gaan om samen zwerfafval op te ruimen. Na de afgelopen editie van de ‘Landelijke Opschoondag’ is onderzocht of RoDeHo geïnteresseerd is om een bepaald gebied structureel schoon te houden; te adopteren. Het betreft het gebied rondom de jeu-de-boulesbaan, tussen de N284/N296 en de waterstroom de Raamloop. De komende drie jaar wordt dit gebied schoongehouden van zwerfafval door leden van de buurtvereniging. Als bedankje voor hun jarenlange inzet tegen zwerfafval en als tegenprestatie voor het ‘adopteren’ van het gebied, werd er een picknicktafel geplaatst bij de jeu-de-boulesbaan om de twee reeds aanwezige banken aan te vullen tot een gezellige picknickset.

De leden van RoDeHo maken, in de zomerperiode, vaak iedere avond gebruik van de jeu-de-boulesbaan. De locatie is ook de vaste verzamelplaats voor diverse evenementen van de buurtvereniging. Een logische plek om het contact tussen buurtbewoners verder te bevorderen met een gezellige picknickset. De buurtvereniging is gemotiveerd om de taak tot het schoonhouden van het gebied rondom de jeu-de-boulesbaan op zich te nemen. Daarbij is er door de sociale controle een grotere kans dat deze goed onderhouden en opgeruimd blijft.

onsburo coördineert het zwerfafvalbeleid voor de gemeente Reusel-De Mierden. We organiseerden de ‘buurtadoptie’ door RoDeHo, de plaatsing van de picknicktafel, een feestelijke opening met heerlijke lunch en de communicatie.

nieuwsAfvalbingo-BBQ

nieuwsAfvalbingo-BBQ

Buurtpreventie Raepeweijer wint buurt-BBQ!

nieuwsPrijs bij Dragon’s Den Laarbeek!

nieuwsPrijs bij Dragon’s Den Laarbeek!

€5000 voor voedselverspilling en gezonde voeding

nieuwsOns inzamelvoertuig getoond op KempenTech

nieuwsOns inzamelvoertuig getoond op KempenTech

Low tech innovatie maakt het verschil